dijous, 5 de maig del 2011

ÀMBITS- cultura

EL HAGGIS

El haggis és el plat més típic en Escòcia. Aquest plat està fet de puré de colinap i patates. Porta molts condiments i el gust és intens. Existeixen moltes receptes, de les quals utilitzen moques de cérvol, normalment s'elabora a base de moques de xai o ovella (pulmó, fetge i cor) barrejades amb cebes, farina de civada, herbes i altres espècies, tot això embotit dintre d'una bossa feta de l’estómac de l'animal i cuit durant diverses hores.
Aquests plat es menja tradicionalment en el Sopar de Burns cada 25 de gener, que és el dia que es commemora al poeta nacional d’Escòcia Robert Burns.
Aquest home va escriure un poema i cada any per el sopar es recita per celebrar-ho.
El haggis era un menjar popular entre els pobres, ja que s’utilitzaven les parts de l’ovella que, d’una altre manera haurien sigut desaparegudes.


Aquesta és una de les maneres que es pot preparar un haggis:


LONDON EYE


London eye és el mirador de Londres. Es va inaugurar per el primer ministre del Regne unit (Tony Blair), el 31 de desembre del 1999, però no va obrir-se públic fins al març del 2000 per problemes tècnics. Des d’aleshores s’ha convertit en un punt important turístic.
Ha estat la major sínia del món fins l’obertura de l'Estel de Nanchang el maig del 2006.
Està situat al County Hall i davant de les oficines del Ministeri de Defensa
Té una altura de 135 m, està formada per 32 càpsules per a passatgers tancades i climatitzades. Una volta es triga més o menys 30 minuts.

A partir del 1 de gener del 2005 va ser el punt central per celebrar l’any nou a Londres.
Més endavant va aparèixer en el Llibre Guinness dels Rècords com la sínia d'observació més alta del món fins al maig del 2006.


FONTS D'INFORMACIÓ:

http://ca.wikipedia.org/wiki/London_Eye
http://es.wikipedia.org/wiki/Haggis 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada